De krachtige en magische volle maan in stier op 31 oktober

Op 1 oktober hadden we een volle maan in ram en we sluiten oktober af met een tweede volle maan in stier. We noemen het ook wel een blauwe maan, niet vanwege de kleur die hij zou kunnen hebben maar omdat het de tweede volle maan in 1 maand is. Dit gebeurd om de 2,5 en 3 jaar. Qua vorm is de volle maan kleiner omdat hij verder van de aarde afstaat.

 

De Volle Maan in Stier  

Deze maan is nauw verbonden met Uranus; de planeet die met vooruitgaan en het loslaten van onze oude gewoonten geassocieerd. Uranus in Stier kan zowel verbazingwekkende als verrassende gebeurtenissen zorgen. Vanuit astrologisch perspectief is de zon verplaatst naar Schorpioen. Het sterrenbeeld dat wordt geassocieerd met dood en wedergeboorte.

Uranus kan ons helpen toegang te krijgen tot deze hogere dimensies, aangezien Uranus ook heerst over het ontwaken van onze levenskracht of kundalini-energie. Mercurius staat retrograde in Weegschaal, die niet gunstig met Saturnus en Pluto verbonden staat. Wat inhoudt dat je voorzichtiger moet zijn om beslissingen te gaan nemen want op financieel vlak gezien, kunnen we allemaal moeilijkheden, vergissingen, mislukte deals en frustraties verwachten. Het kan er ook toe leiden dat je van daaruit een sterk gevoel van frustraties krijgt en dat je van baan, je levensstijl en doelen wilt gaan veranderen om tot betere levensomstandigheden te gaan komen. 

Volle maan staat voor dingen afronden maar ook al willen we misschien ergens mee klaar zijn...het lijkt erop dat we wat vertraging kunnen verwachten. De energie kan allerlei kanten op en daarmee kunnen we ons misschien het beste verbinden met de stabiele en de aardse kant van Stier. Bovendien vanuit een numerologisch perspectief, betekent de overgang van een nummer 10 (de maand oktober) naar een nummer 11 (de maand november) ook een tijd van verhoogde gevoeligheid voor spiritualiteit en voor het verhogen van het bewustzijn.

 

Er zijn veel culturen over de hele wereld die ervoor kiezen om de doden eind oktober en begin november te vieren.

De sluier tussen de levenden en de doden schijnt ook de dunste te zijn vanwege de positie van de zon in het diepe en intuïtieve teken van Schorpioen. Schorpioen-energie heeft alles te maken met transformatie en het eren van de cycli van dood en wedergeboorte, maar het regeert ook over het paranormale en onze verbinding met andere dimensies en portalen. In veel culturen wordt aangenomen dat de sluier tussen dimensies het dunst is waardoor we gemakkelijker verbinding kunnen maken met onze intuïtie en hogere rijken. Het lijkt er zeker op, dat er een connectie is. Volgens de diverse mythen kwamen in deze nacht van 31 oktober de werelden van de goden en van het materiële bestaan het dichtst bij elkaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Samhain, de Dag van de Doden of Día de los Muertos in Mexico, Halloween en Sint Maarten.

 

Samhain:

Is het Keltische Nieuwjaarsfeest dat begint aan de vooravond rond 31 oktober, maar aangezien de Kelten een maankalender gebruikten loopt deze niet helemaal gelijk en varieert de dag dus in deze laatste kalender. Men vierde de overgang van de zomer naar het begin van de winter met het vreugdevuur. Samhain, was tevens het begin van een nieuw jaar. Het is een feest waarbij families en vrienden bijeenkomen om dierbare overledenen te eren en te herdenken. Het is een manier om elkaar te ontmoeten, samen te dansen en te zingen, rituelen uit te voeren, verhalen te vertellen, het vernieuwen van oude vriendschappen en het maken van nieuwe.

 

Dia de los Muertos:

Het merendeel van de Mexicanen gelooft dat op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) de zielen van hun overleden geliefden terugkeren op aarde. Zij worden dan ook feestelijk verwelkomd door de levenden en geëerd waar ze tijdens hun leven van hebben genoten. De graven worden schoongemaakt en versierd, families komen samen om te eten en drinken en in huizen worden vaak kleurrijke altaars gemaakt met foto’s van de overledenen. De Mexicaanse viering van Día de los Muertos, ofwel de 'Dag van de Doden' komt bij ons misschien over als een griezelige bedoening. Maar de eeuwenoude traditie is vanuit een ander aspect gezien misschien eigenlijk helemaal niet zo luguber en somber als het in eerste instantie lijkt. Hun motto is dat het leven en de dood gevierd mogen worden.

 

Halloween 

De naam is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain.  De naam Halloween werd voor het eerst gebruikt in het 16e eeuwse Schotland. De naam werd pas zo’n 400 jaar geleden voor het eerst gebruikt, maar de oorsprong van Halloween dateert terug tot rond het begin van de christelijke jaartelling. In de VS  maakte het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende jack-o-lantern op. Een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. Wereldwijd is dit wellicht het bekendste symbool van Halloween geworden.

Gedurende een groot deel van de 20e eeuw was Halloween in de VS vooral een kinderfeest. Vanaf de 1980 werd het ook steeds meer een feest voor volwassenen. De verkleedpartijen en het griezel aspect werden steeds belangrijker. In Nederland en België wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het halloweenfeest/allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen. Halloweenfeesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een trick-or-treat-tocht. In België en Nederland wordt Halloween ook gevierd in attractieparken. Uit onderzoek in 2018 bleek dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlandse bevolking Halloween viert. 

 

Sint Maarten

Oorspronkelijk viel 1 november samen met Sint Maarten. Doordat Gregorius XIII in 1582, de Gregoriaanse kalender invoerde, is later een tijdsverschil ontstaan waardoor de gebruiken van 1 november verhuisden naar 11 november. Zo werden door deze kalenderhervorming de lichtjes van Allerheiligen en Allerzielen misschien uiteindelijk de lichtjes van Sint-Maarten. Op de avond van Sint-Maarten, 11 november, gaan kinderen met lampionnen en met speciale Sint-Maarten liedjes langs de deuren voor snoep en lekkernijen. 

Wie is Sint Maarten en hoe is deze feestdag ontstaan? Voor deze legende gaan we terug naar het jaar 316. De Hongaarse Martinus van Tours (Sint Maarten) werd geboren als de zoon van een rijke koopman. Op 15-jarige leeftijd was hij soldaat in het Romeinse leger en besloot te strijden in Frankrijk. Op een dag reed Maarten met een groepje soldaten naar een grote stad. Het was koud en mistig. Maarten had zijn lange mantel goed om zich heen geslagen. Zo had hij het heerlijk warm. Ze hadden haast, want ze wilden voor donker binnen de stadsmuren zijn.

Toen ze bij de stadspoort aankwamen, stapte er plotseling een man op hem af. Hij had geen schoenen, geen jas en geen sokken aan. De arme, oude man vroeg om een kleine gift. Sint Maarten had helaas geen geld bij zich, maar wilde de man toch wat geven. Aangezien de man geen kleding droeg, sneed Sint Maarten een stuk van zijn mantel af. Omdat hij als soldaat zonder mantel niet de poorten binnen zou komen en de helft van de mantel eigendom was van Rome, gaf hij de helft aan de oude man in kwestie. Zo kreeg de beste man toch iets en kon hij zich kleden tegen de kou. 

Volgens de legende was deze bedelaar een verschijning van Jezus, of stond de bedelaar symbool voor Christus die Zelf zei: “Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed.” (Zie Matteüs 25:36). Diezelfde avond verscheen Jezus Christus in zijn droom met diezelfde halve cape. Hij bedankte hem voor zijn daad. Sint Maarten liet zich vervolgens dopen en werd monnik. Hij stichtte een klooster Ligugé bij Poitiers, het eerste klooster op Franse bodem. Maarten werd door de bevolking van Tours gekozen tot bisschop. Als bisschop zette hij zich in voor de verdere verspreiding van het christendom. Het is nu de tijd om stil te staan bij het gegeven dat de sluier deze avond naar de wereld van de doden heel dun is en je makkelijker contact kunt leggen met de andere kant van deze sluier. Dit mooie, warme en intense feest begint op 31 oktober na zonsondergang en duurt tot middernacht. Je viert dit feest daarom met de levenden en met de doden. Wees niet verdrietig omdat je geliefden er niet meer zijn, want ze zijn er altijd en overal. Deze avond kun je gebruiken om weer samen met hen te zijn, te praten, te eten en te delen. Herinner je wat was, als belofte voor wat komen gaat…

 

Ritueel Samhain

Maak een knus en gezellige plekje met het gebruik van kaarsen. Als je een geliefde wilt herdenken, maak dan een altaar voor die persoon, versier het met foto’s en voorwerpen die jou aan diegene doet denken. Leg daarbij iets wat diegene graag at of dronk. Zet een mooie kaars neer voor de overledene op je altaar.Je kunt voor deze avond de favoriete maaltijd bereiden van de persoon die je gaat herdenken. Overdenk wat de overledene in zijn of haar leven jou heeft geleerd. Voor elk inzicht, les of wijsheid die jij van de overledene hebt meegekregen kun  je een slokje van zijn of haar favoriete drank of iets anders wat voor die persoon van speciale waarde was. .Als je klaar bent, breng dan op jouw manier je dank uit naar de overledene. Sluit het ritueel vervolgens af. Je kunt ook een Jaarlegging laten doen met een orakelset, zo krijg je een tipje van de sluier wat er aankomend Keltische Nieuwe Jaar op jou te wachten staat.

Fijne volle maan toegewenst,

Met hartelijke groeten,

Petra box 278

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Toekomst-Voorspellen-Liefde
Toekomst voorspellen liefde

Benieuwd naar een toekomstvoorspelling in de liefde? Laat uw toekomst voorspellen rationele sferen en kom terecht bij onze betrouwbare mediums en paragnosten. ...