Klik hier voor meer informatie over | I-Tjing
Coaches met deze expertise:

I tjing

Ook wel het boek der veranderingen genoemd. Één van de oudste orakels is het bekende I Ching. De I Ching komt oorspronkelijk uit China en is naar alle waarschijnlijkheid één van de oudste Chinese tekens. I Tjing is in feite de verzameling van wijze spreuken die allemaal betrekking hebben op ieder mogelijke situatie. De gedachtegoed is dat alles wat gebeurd, om een reden gebeurd. En dat alles wat gebeurd is, niet toevallig is. Diverse situaties Er zijn in totaal 64 verschillende situaties, elke situatie wordt getoond aan de hand van de bekende hexagrammen. Dit is opgebouwd uit zes hele of onderbroken lijn. De hele lijnen noemen we yang en de onderbroken lijnen zijn yin:

- Yang (actief, bewegend, scheppend, mannelijk)
- Yin (passieve, zachte, ontvangende vrouwelijke).

Elk hexagram bestaat weer uit 2 trigrammen. Een trigram is een combinatie van drie tekens, welke op een goede volgorde moeten zitten. Bij de verschillende hexagrammen behoren teksten die symbolisch zijn, welke aangeven of dit gunstig of ongunstig is.Wilt u I Tjing begrijpen?

De oorspronkelijke teksten van de I Ching begrijpen vergt wel enige studie, de teksten die je hier te lezen krijgt zijn niet zo cryptisch. Het zijn aan ons leven aangepaste teksten.

Voorbereiding:

- Stel geen ja/ nee vragen. - Stel geen onzinnige vragen - Stel je vraag zo concreet mogelijk

Een goede vraag is bijvoorbeeld een vraag die begint met:
1. Wat moet ik doen om
2. Wat gebeurt er als ik